استاد پیانو در کرج
استاد پیانو در کرج با توجه به تنوع مراکز آموزش موسیقی و تفاوت در سطح کیفی آنها، نقش مهمی در تجربه یادگیری هنرجویان دارد. از همین رو، انتخاب مدرس حرفهای یکی از اولویتهای اصلی علاقهمندان به یادگیری این ساز در کرج است. برای آشنایی با مدرس پیانو در مجموعه زیر و بم با ما همراه باشید؛ این مجموعه با بهرهگیری از اساتید متخصص، آموزش حرفهای را در اولویت قرار داده است.
کاوه پوررنجبر فارغالتحصیل رشته نوازندگی ساز جهانی با گرایش پیانو از دانشگاه هنر، فعالیت خود را از سن 11 سالگی با یادگیری ساز تنبور نزد رضا اَمانپناه و داوود جاوَرسینه آغاز کرده و پس از آن مسیر خود را به صورت آکادمیک در زمینه پیانو ادامه داد. وی نوازندگی ساز پیانو را نزد اساتیدی چون کلارا بوکوچاوا، بهرنگ نبیزاده، مهناز شادیپور آموخته و در سُلفِژ و تئوریِ موسیقی از آموزش حمیدرضا دیبازر، هما افسری، مارینا آقابکیان بهرهمند شده و بر این مباحث نیز تسلط دارد. از این رو، در آموزش هنرجویان متوسطه و پیشرفته، ساختار قطعات را تحلیل و منطق موسیقایی آنها را شفافسازی میکند؛ رویکردی که یادگیری پیانوی کلاسیک را عمیقتر و موثرتر میسازد.
کاوه پوررنجبر بیش از 15 سال است که به عنوان استاد پیانو در کرج ، تهران و هشتگرد فعالیت میکند و 10 سال است که با آموزشگاه موسیقی زیر و بم همکاری دارد.
در ادامه فیلمی از نوازندگی ایشان به نمایش گذاشته میشود. برای دیدن فیلمهای بیشتر میتوانید به صفه اینستا، کانال آپارت و یوتیوب زیروبم مراجعه نمایید. برای اطلاعات بیشتر یا دریافت مشاوره رایگان، میتوانید از طریق تلفنهای 02634212438 و 02634479348 با ما در تماس باشید.
روش تدریس
روش تدریس کاوه پوررنجبر برای کودکان متفاوت از بزرگسالان است. او ترجیح میدهد هنرجوی کودک بالای ۶ سال بوده و دوره «موسیقی کودک» را گذرانده باشد. در جلسات ابتدایی، مفاهیم پایهای مانند کششها، نتها، محل قرارگیری آنها روی پنجخط حامل، نتخوانی با کلید فا و نحوهی نشستن و قرارگیری دستها آموزش داده میشود. اگرچه نحوه نشستن و چیدمان دستها ساده بهنظر میرسد، اما این موضوع که در موسیقی «اِکول» نامیده میشود، نقش مهمی در اجرای تکنیکی و کیفیت صدای ساز دارد. اِکول نادرست میتواند موجب مشکلاتی مانند خستگی، درد یا تنفس نادرست شود. یکی از نکات مهم در آموزش پیانو به کودکان، محل تمرین و استقرار ساز است؛ برخی در فضای خصوصی و برخی در حضور خانواده انگیزه بیشتر داشته و بهتر تمرین میکنند. همچنین کاوه پوررنجبر بر تشویق کودک به حرکت و رقص همراه موسیقی تأکید دارد، زیرا این کار به درک ریتم و ارتباط بیشتر با موسیقی کمک میکند. پس از آموزش مبانی تئوری موسیقی و تثبیت اکول، روند یادگیری با بهرهگیری از منابع آموزشی استاندارد ادامه پیدا میکند.
آموزش پیانو برای کودکان معمولاً با کتاب «آوای پیانو» آغاز میشود، زیرا بسیاری از قطعات آن با موارد آموختهشده در دوره موسیقی کودک همپوشانی دارد و انگیزه را افزایش میدهد. بسته به سطح هنرجو، آموزش گاهی با کتاب «جان تامسون» که سادهتر است، شروع میشود.
در ادامه، تدریس کتاب «چرنی» اپوس 823 یا 599، بر اساس توانایی فردی آغاز و به تدریج منابع پیشرفتهتری مانند «برگمولر»، «چهل آهنگ» و سایر کتابهای مشابه به برنامه آموزشی افزوده میشود. این منابع، پایهای برای ورود هنرجو به سطوح بالاتر نوازندگی پیانو فراهم میکنند. پس از پیشرفت در این مرحله، هنرجو باید بتواند تمرینات فصل اول کتاب «هانون» و گامها را با تسلط اجرا کند. برای تقویت دشیفر، از کتاب «ریتمهای کاربردی» استفاده میشود و بسته به توانایی و علاقه هنرجو، قطعاتی خارج از منابع اصلی نیز تمرین میگردد. آنچه گفته شد، مروری بود بر روند آموزش پیانو در سطح اول.
در سطح دوم آموزش، هنرجویان پس از گذر از مباحث مقدماتی، یادگیری خود را با ادامۀ کتاب «هانون»، کتاب «سی آهنگ»، «چرنی» اپوس ۲۹۹ و مجموعهای با عنوان «کلاسیک فاوریز» که شامل قطعات آشنای کلاسیک است، ادامه میدهند. در این مرحله، از هنرجو انتظار میرود که بر مفاهیم تئوری موسیقی همچون گامها، آکوردها و آرپژها تسلط کامل داشته باشد و توانایی مناسبی در خواندن و نوشتن موسیقی کسب کرده باشد. همچنین، آثاری از کتاب آنا ماگدالنا باخ، انوانسیونهای باخ و برخی از قطعات سادهٔ شوپن مانند نوکتورن دو دیز مینور و والس لا مینور در این مقطع آموزش داده میشوند. هنرجویان در پایان این دوره، به درجهای از توانایی میرسند که آمادگی لازم برای ورود به هنرستان موسیقی را خواهند داشت.
در سطح سوم، هنرجویان با مفاهیم پیشرفتهتری مانند هارمونی تنال (در حد پیوندهای ساده) و کنترپوان دوصدایی آشنا میشوند. آموزش در این مرحله بر اجرای قطعات برجستهای از دورههای مختلف موسیقی متمرکز است؛ از جمله انوانسیونهای سهصدایی باخ (باروک)، سوناتهای بتهوون و موتسارت (کلاسیک)، والسهای شوپن (رومانتیک) و آثاری از دورهٔ معاصر. در پایان این دوره، هنرجو به مهارتی میرسد که آمادگی کامل برای تحصیل حرفهای پیانو در دانشگاه را خواهد داشت.